IKKE NOE NYTT 2018


Jeg har en plan, Egon☝🏼 For det nye året! Den heter IKKE NOE NYTT og går ut på at jeg ikke skal kjøpe noe nytt i 2018. Mat må selvfølgelig være nytt. Og kritiske forbruksartikler som teip, maskara, oppvaskkost, sytråd, sjampo osv kan også være nytt. Men alt annet må kjøpes brukt hvis jeg skal ha det🌟

Som soon-to-be jurist har jeg lært at unntak er nødvendig hvis regler skal funke i praksis. Derfor har jeg 6 unntak for 2018. Ryker feks telefonen, kan jeg bruke et unntak og kjøpe meg ny🐒

🌟🌟🌟 HVORFOR? Fordi uansett hvordan vi vrir og vender på det, er nye produkter alt fra pittelitt til veldig skadelig for miljøet. Hvis jeg kan «ta abort» på noen produkter, slik at de verken blir produsert, fraktet, brukt eller kassert, er det en god ting!

Og viktigst av alt - jeg tror ikke det blir så vanskelig☝🏼 Jeg skal teste hypotesen! Noen flere som vil være med? Så kan vi si ifra til dere andre - underveis og om et år - om det er verdt å følge etter, eller om det var en dritdårlig plan💩

Det viktigste er ikke hvor strenge reglene er. Ei heller om du sprekker. Det viktigste er at planen er realistisk og at du ikke gir opp underveis. Trenger du 50 unntak - ok. Holder det med to måneder - ok. Målet er ikke å stanse alt forbruk. Men å hindre overforbruk - uten at du må snu livet på hodet :)

Gi gjerne inspirasjon og fortell hvordan det går med hashtaggen #ikkenoenytt