#SkandinaviaSyr

Et par uker ut i januar bestemte Ingrid B (@ingridbergtunsyr) og jeg oss for å arrangere sykonkurranse på Instagram! Vi hadde sett en lignende konkurranse på engelsk tidligere, men ingen i Skandinavia. Vi var litt usikre på om Instagramkontoene våre var store nok til å nå ut til syere i hele Skandinavia, men la is i magen og gønnet på.

Resten av gjengen i Symesterskapet tente også på ideen og ble med som medarrangører!

Målet med #SkandinaviaSyr er at syere i Skandinavia kan bli kjent med hverandre, bygge nettverk, inspirere og bli inspirert. Både for meg og Ingrid var sying en ensom hobby frem til vi ble med i Symesterskapet. Vi ville derfor se om vi kunne bruke sosiale medier til å lage Skandinavias største syklubb!

Så begynte planleggingen. Vi ville opprinnelig ha konkurransen i mars, slik at vi hadde litt tid til planlegging. Men da vi oppdaget at den engelske konkurransen skal foregå i mars, hev vi oss rundt for å komme den i forkjøpet ;) Vi mailet, tekstet og ringte rundt for å skaffe premier. Heldigvis var det mange som ville være med, og etterhvert som ryktet spredde seg, begynte sponsorene å komme til oss. Og vi som hadde vært redde for å bare få nei. O lykke! Nå hadde vi Janome, Stoff og Stil, ´Tise og Jenny Skavlan med på laget. I tillegg til Stofflykke, Mikki, Gütermann, Bloome Copenhagen, Tygdrömmar, Heilt Spesiell, Marianne Vigneau, Fair & Square, Eva Kittelsen, Elvelyckan design og Tine Solheim. Ellen og Trudie sponser med plagg fra Symesterskapet, og Tanja lander et par siste sponsorer i skrivende stund :)

Vi brainstormet temaer til konkurransen, la planer for hvordan vi kunne spre konkurransen til Sverige og Danmark og knotet oss frem til en grafisk profil som er blitt en lyseblå tråd gjennom hele konkurransen. Google docs'et er nå blitt et lite byråkrati i seg selv, og vi koser oss SÅNN med å arrangere :D

Konkurransen fungerer sånn her --> Hver dag i februar har sitt eget syrelaterte tema. Flesteparten av dagene er sponset med en premie. For å være med i trekningen må man poste et bilde som passer til temaet, bruke hashtaggen #SkandinaviaSyr og følge og tagge @ingridbergtunsyr, @ingridviklysne og sponsoren/dommeren den aktuelle dagen. På den måten får vi som arrangerer + sponsorene promo igjen for arbeidet. Vi tjener ikke penger på det.

Konkurransen er nå inne i sin fjerde dag, og responsen er helt overveldende. Hashtaggen #SkandinaviaSyr, som var tom før konkurransen startet, har allerede 2800 innlegg (!!!) Det er herlig å se at så mange og så fine folk er med! Så mange fine bilder og historier og syere å bli kjent med. Spesielt hyggelig er det å se at deltakerne kommenterer og følger med på hverandres bilder. Det var akkurat det vi drømte om <3

Det skal være lav terskel å være med i konkurransen, og så lenge det står februar i kalenderen, er det ikke for sent å slenge seg på! Man trenger ikke poste hver dag, og det er helt okei å bruke bilder man har fra før. Jeg har i alle fall ikke tid til å sy noe nytt hver eneste dag :P

Målet er å spre syglede på kryss og tvers av Skandinavia og at alle som vil delta skal få en hyggelig opplevelse :D

Sjekk #skandinaviasyr for å bli inspirert og følg @skandinaviasyr for å se repost av noen av favorittbildene fra konkurransen <3 All info er å finne på @ingridbergtunsyr og @ingridviklysne.

SØMKYSS <3