RE-FASHION SYKURS

I helgen holdt jeg sykurs i Asker! Asker kommune har nemlig fått penger fra Sparebankstifelsen til å bygge et syverksted for ungdom i Vollen. Verkstedet skal holdes åpent flere ganger i uken, slik at ungdom kan komme dit å sy og redesigne klær. I helgen ble hele verkstedets innhold fraktet til Radar ungdomscafé i Asker sentrum, hvor jeg og en veldig bra gjeng redesignet og skravlet hele helgen :D

Først holdt jeg foredrag med tips og triks til hvordan man kan sy om klær :)

Syerne gikk sammen tre og tre og fikk i oppgave å sy om 2-5 plagg og lage en mini-kolleksjon. De kunne velge om de ville sy til seg selv eller andre. Alle klærne skal vises fram på catwalk under Asker Kulturfestival i mai.

Så dro vi til Fretex, som snakk-om-flaks lå rett rundt hjørnet! Der fikk syerne 15 minutter til å plukke med seg klær de ville sy om. 15 minutter går fort på Fretex (snakker av erfaring), så det gjaldt å legge en liten plan og tenke ut noen ideer på forhånd.

Jeg hadde lyst til å dele ALT jeg kan og mener om hva som er gode sy-om-potensialer, men ville ikke drukne dem med det første!

Kokte det ned til tre tips:

- store plagg

- stoffer du liker

- detaljer du liker

Så satte de i gang med å klippe og planlegge og sy.

Ble helt over meg av hvor mange gode og originale ideer de hadde!! Det er nok ikke lenge til jeg må ta meg en bolle og gi redesign-plassen min til noen andre :O

Noen valgte å tegne ideene på forhånd, mens andre tok saksa fatt med en gang. Begge deler funker, så lenge man har klart for seg hva man vil gjøre. Det er liksom one shot, one opportunity. Har du klippet feil i en kjole fra Fretex, er det ingen vei tilbake :(

Sara er i ferd med å gjøre en silke-kimono hun fant på loppemarked om til en løs og vid bukse.

Thale og Lilja sydde SÅ mye på kort tid! Veske og bag og jumpsuit og pajletter :D

Mariana klipper opp en skjorte som etterhvert ble et k u l t sett av topp og skjørt :D

Her var vi. Med musikk på anlegget og sol inn vinduet og nybakte rundstykker til lunsj :):):)

OG HER ER RESULTATENE:

Mariana i skjørt og opp av skjorter. Hedda i bag av skjørt (?) og fronten på en genser. Isabel i resten av genseren - med ny front klippet ut av en kjole + i skjørt av olabukse med pompoms. Bystene er også kledd i redesign: skjorte ble bluse, og kjole ble jumpsuit med belte.

WOW<3

Lilja i skjørt og topp av kjole og jakke med strykemerke. Inga i skjørt som har fått paljettbånd nederst, skjorte som fikk paljetter på kragen og et sjal som ble kimono med snøring i livet. Thale i jakke med påsydde paljetter og en redesignet topp.

Så flinke! Dødsimponert!

Selma i kjole med volanger hun har tatt fra noen ermer og sydd på langs utringningen. Ingvild i bukse hun har sydd fra en stor kjole og topp laget av en tunika + rødt stoff fra en kjole.

SÅ stilig!

Ingeborg i topp og skjørt hun laget av en skjorte. Med påsydd blondekant. Sara i bukse sydd av en silke-kimono. Og byste i en kjole de laget åpen rygg på.

Fy søren, så bra gjort!

Og her er alle sammen til slutt! Tusen takk for en nydelig helg :D Håper vi sees igjen!