SYKURS NATUR OG UNGDOM

I helgen holdt jeg sykurs på årskonferansen til Natur og Ungdom. Ungdom fra hele landet var samlet i Oslo for å lære om hva man kan gjøre for å bidra i miljøkampen. På programmet stod blant annet Lan Marie Berg, biolog Christian Steel, brenn. og meg! For en ære!

Med 25 deltakere var jeg litt spent på hvordan det kom til å bli. 25 stykker er ganske mange hvis alle trenger hjelp samtidig. Heldigvis hadde de fleste sydd litt fra før, og med syhjelp fra arrangørene og Marie fra Sømmelig, som hjalp til med symaskinene, var det 0 stress og massevis av syglede.

Vi startet med et foredrag med trips og triks til hvordan man kan redesigne plagg og lage klær av gamle tekstiler. Alt fra å sy et skjørt fra scratch av en gammel gardin, til å fjerne ermene på en genser eller bare pynte en topp med en liten sløyfe i skinntråd.

Syerne fikk velge mellom to oppskrifter: En tøypose med bunn og stropper og et skjørt med strikk og knyting i livet. I gjenbrukstekstil så klart! Vi hadde et bord stappfullt av gardiner, sengetøy, store skjorter og duker - alt fra Fretex og loppemarked.

Fotocredz: Eirin Torgersen

Aldri har jeg holdt kurs for en så høflig og flink gjeng med syere! De hadde ikke så god tid på seg, men de kastet seg ut i det. Da klokka slo, hadde de fleste et skjørt eller en bag å ta med seg hjem :)

Tusen takk for meg, Natur og Ungdom! Stor stas å holde kurs for dere :D